A hegesztőgép kiválasztásának általános szempontjai

A hegesztőgép kiválasztásának általános szempontjai

A hegesztőgép kiválasztásának általános szempontjai

Az alkalmazni kívánt hegesztőgép kiválasztása előtt érdemes elgondolkodnunk már első nekifutásra is két alapvető dolgon. A kérdés ugyanis nemcsak az, hogy a hegesztőgépet milyen alapanyag összeforrasztására szeretnénk használni.

Érdemes alaposan megfontolnunk azt is, hogy otthoni felhasználás során a hegesztőgép milyen gyakran kerül ki a „garázsból”, azaz milyen gyakorisággal kapcsoljuk azt be. Azzal sem árt tisztában lennünk a hegesztőgép számtalan típusa közüli választáskor, hogy mi a különbség az egyes hegesztőgép típusok között. Nem egy hegesztőgépet jelent ugyanis a CO hegesztőgép, az MMA és az AWI hegesztőgép fogalma. Minden hegesztőgép típus számtalan előnnyel és – persze a technológia alkalmazási területének figyelembevételével – rengeteg hátránnyal is bír.

Az MMA hegesztőgépet a házi célra alkalmazók azért kedvelik mindenekelőtt, mert néhány óra alatt megbízhatóan elsajátíthatjuk a használatát. Utóbbi mellett ez a hegesztőgép árban is igen kedvező. A hegesztőgépeket vásárló felhasználók előszeretettel választják az AWI hegesztőgépeket is. Ehhez a technológiához már magasabb feszültség és védőgáz is szükségeltetik. Ezek a hegesztőgépek bár pénztárcánkat vásárlás esetén jobban megterhelik, vitathatatlanul jobb technológiának számítanak. Vékonyabb anyagok hegesztése esetén ezekkel a hegesztőgépekkel erősebb és szebb varratot is készíthetünk. A CO hegesztőgépet is érdemes megemlítenünk, amely mindenekelőtt azoknak ajánlott, akik gyakrabban használnak hegesztőgépet és a tevékenységet ipari méretekben végzik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.