A motor nem jó befektetés?

A motor nem jó befektetés?

A motor nem jó befektetés?

Sokan úgy gondolják, hogy a motorba fektetett pénz nem térül meg, így a motor nem minősül jó befektetésnek. Mivel a motorokat sokkal olcsóbban meg lehet szerezni, mint mondjuk egy sportautót, és a fenntartásuk is takarékosabb, emiatt igen népszerűnek számítanak a hobbiból vett eszközök listáján is.
A motorozást sokan szerelemnek tartják, és alig várják a jó időt, hogy nyeregbe pattanjanak és bejárják vele a környéket vagy a nagyvilágot. Előfordul, hogy egy motor fenntartása igencsak húzós költségek elé állítja a tulajdonost, hiszen egy-egy motoralkatrész meghibásodása esetén mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk. És az is igaz, hogy ha rendszeresen használjuk motorunkat, akkor rendszeresen kell rá költenünk is, így – ha kis összegeket is – az előbb-utóbb összeadódik és tetemes összegre rúghat. Mindehhez hozzá kell tennünk, hogy a motor használatával és az évek múlásával, a motor értéke csökkenő tendenciát mutat, hiába költünk rá bármennyit.

Egyetlen egy kivétel van, ha a motorra mint befektetési eszközre tekintünk: mégpedig az ősrégi, muzeális értékű darabok, a klasszikus ritkaságszámba menő darabok, melyek értékállósága az idő múlásával is biztosított, sőt egyre többe kerülhet, ha mégis úgy döntünk, hogy megválnánk tőle.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.