Avon, egy sikercég Magyarországon

Avon, egy sikercég Magyarországon

Avon, egy sikercég Magyarországon

Az Avon három éves szerződést kötött a WELL PR ügynökséggel, amelynek feladata a cég hazai kommunikációs feladatainak ellátása lesz. A hírről az MMonline számolt be még márciusban.

Az Avon kozmetikai óriás az egyik legrégebb óta jelen levő multinacionális vállalat Magyarországon, amely igen jó hírnévnek örvend. A cég hazai tevékenységét 1990-ben kezdte hazánkban, központja ma Gödöllön található. Közismertek és kedveltek kampányai, amely az egészséges életmódot népszerűsítik, vagy éppen a nők elleni erőszak ellen emelik fel szavukat.

Az Avon legerősebb piaca a Dél-Amerikai, ahol igen népszerűek a cég tanácsadónői. A Financal Times adatai szerint, a dél-Amerikai kontinensről származik a cég bevételeinek közel fele. A második legnagyobb piacot Európa és a Közel-Kelet jelenti, míg az Észak-Amerikai kontinens, csak harmadik a sorban. A 2015-ös év első negyedévében a cég igen komoly nehézségekkel küzd az erős dollár miatt, ami a cég számára pénzügyi veszteségekkel is okoz.
A feltörekvő kínai piac egyelőre 8 százalékos részesedést tudott felmutatni, és még nem képes a hagyományos piacokon keletkezett veszteségek kompenzálására.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.