Az Est Media értékesítette média üzletágát

Az Est Media értékesítette média üzletágát

Megszűnt az Est Media Nyrt. média üzletága Magyarországon, Bulgáriában és Romániában, miután a társaság értékesítette társasági részesedéseit – tette közzé az Est Media hétfőn a BÉT honlapján.

A társaság közleményében ismerteti: a november 10-én lezárult tranzakcióval értékesítette az EMG Médiacsoport Kft.-ben, az EXIT Kiadói Kft.-ben, a Phonon 450 Zrt.-ben, a bulgáriai Programata Media Group-ban és a romániai Sapte Nopti cégben fennállott részesedéseit, továbbá az értékesített vállalkozásokkal együtt kikerültek a cégcsoportból ezek konszolidációs körbe és azon kívül tartozó leányvállalatai is.
Ennek megfelelően a társaság konszolidációs köréből – az előzőekben ismertetett cégeken túl – kikerült az Emerging Media Group Kft., az Ingyenes Műsorújság Kft., a Magyar Vendor Kft. és a felszámolás alatt álló Estért Kft. A tranzakciót követően a társaságnak sem konszolidációs körében, sem azon kívül nem maradt leányvállalata. Az ügylet egyben azt is jelenti, hogy a társaság média üzletága mind Magyarországon, mind Bulgáriában és Romániában megszűnt.
A tranzakció – figyelembe véve az EMG Médiacsoport Kft. negatív saját tőkéjének a vele szembeni, a társaságot illető követelések 790 millió forintot meghaladó részével történt rendezését és a féléves jelentés óta eltelt időszak egyéb történéseit – mintegy 170 millió forinttal csökkentette a társaságnak féléves jelentésben közzétett 543,9 millió forintos saját tőkéjét.
Az Est Media Nyrt. a közlemény szerint a jövőben egyrészt megmaradt vagyonelemeinek kezelésével foglalkozik, másrészt arra törekszik majd, hogy a tranzakció eredményeképpen felszabadult erőforrásai átrendezésével más területeken, szükség szerint más menedzsmenttel folytathassa működését. A társaság ennek érdekében aktívan keresi azokat az új területeket és lehetőségeket, ahol a tőzsdei jelenlét hozzáadott értéket adhat – írja közleményében a társaság.

Forrás: mti.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.