Egyre többen veszik igénybe a CSOK-ot

Egyre többen veszik igénybe a CSOK-ot

Egyre többen veszik igénybe a CSOK-ot

Rengeteg cikket olvashattunk az elmúlt hónapokban arról, hogy miként kavarta föl 2015 második felétől az egyébként is megélénkülő ingatlanpiacot a Családok Otthonteremtési Kedvezménye.

A lakásépítést ösztönző új kormányzati intézkedéseknek köszönhetően remény van arra, hogy az ingatlanpiac megélénkülése mellett az építőipar is új lendületet vehet. A családi otthonteremtési kedvezmény ugyanis nem kizárólag minden olyan új lakás építéséhez igényelhető, amelynek építési engedélyét 2008. július 1-je után állították ki.

Azok a családok, akik házat építeni – vagy építtetni szeretnének – és megfelelnek a Családok Otthonteremtési Kedvezménye nem csekély követelményt támasztó feltételeinek, szintén hozzájuthatnak a 10 millió forint vissza nem térítendő támogatáshoz, valamint igény esetén a 10 millió forint kedvezményes kamatozású hitelhez.

Természetesen a támogatás igénylésével járó adminisztrációt követően rengeteg olyan kérdés merül föl, amelyre választ kell találnunk. Kit válasszunk családi házunk kivitelezőjének? Hogyan csökkenthetjük az építkezés költségeit? Milyen alapanyag felhasználásával építsük vagy építtessük családi házunkat? Mekkora hitel felvételére van szükségünk ahhoz, hogy biztosítani tudjuk a kulcsrakész ház minden alapanyagának megvásárlását a téglától a beszerelt nyílászárókon át a szakszerűen letett laminált padlóig.

Önmagában elgondolkodtató, mekkora odafigyelést igényel – már egy felújítás során is – annak eldöntése, hogy példának okáért milyen vastagságú laminált padlót válasszunk. A CSOK a nehézségekkel együtt is óriási lehetőségnek tűnik az ingatlanpiacnak és az építőiparnak egyaránt.

Az eddigi adatok alapján már közel 5000 család élt a CSOK kínálta lehetőségekkel. Ez a szám vélhetően tovább fog növekedni a közeljövőben. Igazi hatása az ingatlanpiacra inkább a második félévtől és még inkább 2017-re várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.