Csökkenő lakásfelújítások, csökkenő festék- és tapétaforgalom?

Csökkenő lakásfelújítások, csökkenő festék- és tapétaforgalom?

Csökkenő lakásfelújítások, csökkenő festék- és tapétaforgalom?

Míg a festékek és tapéták piacán az utóbbi időben szűkülés volt megfigyelhető, addig van olyan cég, amelyik a tendencia ellenére tovább növelte a forgalmát. Az internetes kereskedelem, a webshopok forgalma egyre nő, egyre többféle terméket vásárolunk online. Vajon falfestéket és tapétát is?

2013-ban olyannyira csökkent a falfestékekből eladott termékek száma, hogy a tizenöt évvel ezelőtti szintre esett vissza, ami jelentős beszűkülését jelzi a piacnak. Jelenleg – úgy becsülik – 23 milliárd forintos forgalmat realizál a piac, ebben nincs benne a tapétakereskedelem volumene. Ezen a forgalom túlnyomórészt 3 nagyvállalat osztozik, köztük egy magyar tulajdonú cég, a Poli-Farbe. 2013-ban több, mint 8 milliárdos forgalmat sikerült bonyolítania, és exportra is termelt.
A szektor sajátossága, hogy ezen a területen a hiper- és szupermarketek nem tudták ezidáig átvenni az uralmat, hiszen az emberek többségére jellemző, hogy lakásfelújítás esetén igényli a szaktanácsadást, ezt pedig csak a szakkereskedésekben kapja meg.

Ugyanakkor egyetlen gyártónak sem szabad eltekinteni a bevásárlóközpontoktól és a barkácsáruházaktól, hiszen ezeken a helyeken is sokan keresnek festéket vagy tapétát. Az online kereskedelem minden területen növekvő forgalmat realizál, egyre többen vásárolunk tapétát, falfestéket interneten is, amelynek további bővülése prognosztizálható.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.