Dübörög az online gazdaság, virágzanak a webshopok

Dübörög az online gazdaság, virágzanak a webshopok

Dübörög az online gazdaság, virágzanak a webshopok

Minden korszaknak megvannak a maga sikertermékei és ágazatai. Ma a webáruházak üzemeltetése lehet olyan üzlet, amilyen egykor a vasútfejlesztés volt.

A KSH legfrissebb adatai szerint a hazai online gazdaságban 270 milliárd forint fordult meg. Ez a gazdaság egészéhez még mindig nem túl jelentős összeg, de a bővülés folyamatos. És ami miatt ez az ágazat külön figyelmet érdemel az az, hogy a 2008-as válság éveiben, amikor a klasszikus szolgáltatási és ipari ágazatok zuhanórepülésben voltak, az e-kereskedelem ezekben az években is jelentősen tudott bővülni. Ha pedig külföldre tekintünk, láthatjuk azt a növekedési potenciált, amit a webáruházak és az e-kereskedelem egésze tartogat a vállalkozói szektor számára. Ma még mindez gyerekcipőben jár, és éppen ez teremti meg a növekedés lehetőségét.

Az online üzlet terén jelenleg a webáruházak üzemeltetése tűnik a legelérhetőbbnek a mikro és kisvállalkozások számára. Számos ingyenes webáruház rendszer elérhető ma már, amivel kis befektetéssel el lehet indítani egy webáruházat. Az ingyenesség persze nem jelenti azt, hogy a webáruház létrehozása nem kerülne költségbe.

webáruház Kép forrása: Webáruház készítés, webshop készítés – GrenT Média.hu

Érdemes egy profi szakembert megbízni, aki ezekre a rendszerekre építve, felépíti azt a weboldalt és webáruházat, ami aztán bevonzza az ügyfeleket. Több ilyen úgynevezett open source, tehát nyílt forráskódú webáruház rendszer elérhető. OpenCart, Woocommerce, PrestaShop csak hogy a legnépszerűb webáruházrendszereket említsük.

Az hogy ezek közül melyik az ideális választás, az sok tényezőn múlik. Érdemes a fejlesztővel konzultálni, és vele együtt eldönteni a kérdést.
Az E-kereskedelemben óriási lehetőségek vannak: remarketing, követőkódok, e-mailes adatbázis, ami a hagyományos kereskedelemben szinte nem létezik. Nem kérdés, hogy ez a jövő. Ideje minél hamarabb belevágni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.