Estrich beton: olcsóbb, mint a hagyományos!

Estrich beton: olcsóbb, mint a hagyományos!

Estrich beton: olcsóbb, mint a hagyományos!

Az estrich betonozás egy nem túl régi jelenség az építőiparban, ám rendkívüli tulajdonságai miatt igen gyorsan terjed az alkalmazása, nem csak az ipari építkezések területén, hanem a magánépítkezések körében is. Mind a beton anyaga, mind a terítés módja merően más, mint a hagyományos betonoknak, ebből származnak azok a pozitív tulajdonságok, amelyek népszerűvé teszik.

Az estrich beton egy speciális összetevőkből álló betonkeverék, melynek alkotóelemei lehetővé teszik az egyenletes terülését, és azt, hogy szétterítése után nincs szükség utómunkálatokra, mint például a hetekig tartó locsolgatás. A hagyományos betonokhoz képest rendkívül gyorsan szárad, ezzel időt spórolhatunk meg, és igen hamar, mintegy két héten belül végezhetők rajta a burkolási munkálatok is.

A beton felvitelének módja is szenzációs újdonságnak számít, hiszen egy tömlő segítségével közvetlenül az adott helyiségbe kerül, ahol már csak szét kell teríteni. Így elkerülhetők a beton talicskázásával járó kellemetlenségek, és sokkal rövidebb idő alatt a helyszínre kerül a beton. További előnye, és főleg ebben rejlik takarékossága, hogy nem csak időt spórolunk vele, hanem egy teljes munkafázist kihagyhatunk a segítségével, nem szükséges utána ugyanis aljzatkiegyenlítőt használni, hiszen az estrich beton teljesen egyenes felületet képez.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.