Ezeket gondoljuk át, ha medencét építünk!

Ezeket gondoljuk át, ha medencét építünk!

Ezeket gondoljuk át, ha medencét építünk!

A családi élet új helyszíne lehet, ha úgy döntünk, medencét építünk a telkünkön. A gyerekek bizonyára nem fognak ellenkezni, ám pár dolgot érdemes figyelembe vennünk, ha úgy döntünk, belevágunk: az egyik, hogy egy medence megépítése és fenntartása nem olcsó mulatság: ha nagyon belemerülünk, akár milliós nagyságrendű is lehet a kivitelezése.

Ezen kívül, tudnunk kell, hogy a medence úgy működik, akár egy családtag: nyáron folyamatos gondozást igényel, tehát az egyik családtagnak ez majd egy folyamatos elfoglaltságot jelent majd. Ugyanakkor, hogy ne csak a negatív szempontokat vegyük figyelembe: egy úszómedence sok szép élménnyel gazdagítja a családot, a gyerekek otthon megtanulhatnak úszni, az úszás jó sport, hiszen minden tagunkat megmozgatja és a gerincre különösen jó hatással van. Tehát, ha megtehetjük, vágjunk bele!

Természetesen nem árt, ha a medence kialakításához elegendő hellyel rendelkezünk. Ennél a pontnál kell átgondolnunk, hogy mire szeretnénk a medencénket használni, hiszen a méretbeli meghatározások ettől függnek. Az előre gyártott medencék változatos formákban kerülnek kialakításra, emiatt méltán népszerűek a nem hagyományos formák. Nem szükséges túl nagy és túl mély medencét építenünk, úszásra már elegendő az 1,2-1,4 méter mély medence is. Ne feledjük: minél nagyobb medencét alakítunk ki, fenntartása annál költségesebb!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.