Itt a nyár, és elmaradhatatlan kelléke: a napszemüveg!

Itt a nyár, és elmaradhatatlan kelléke: a napszemüveg!

Itt a nyár, és elmaradhatatlan kelléke: a napszemüveg!

A nyár beköszöntével, ahogy nő a napsütéses órák száma, azzal egyenes arányban változik a napszemüveget viselők aránya is. Ez nem véletlen, hiszen a napszemüvegekkel védjük szemünket a káros UV sugaraktól és a túl erős napfénytől. Ma már a sportoláshoz is remek sportnapszemüvegeket lehet kapni, amelyek használata további előnyökkel jár.

Vannak olyan sportok (általában a kültéren végzett tevékenységek), amelyekhez elengedhetetlen a sportnapszemüveg használata, hiszen számos olyan előnnyel bírnak, amelyek megkönnyítik viselője sportolását, és még teljesítményének növeléséhez is hozzájárulnak.

Gondoljunk bele, mennyivel gyorsabban futunk vagy kerékpározunk, ha nem kell óvni a szemünket a belerepülő rovaroktól, a portól, vagy a napsütéstől, és a széltől nem könnyezik folyamatosan a szemünk. Előnyei tehát leírhatatlanok, érdemes minden sportolónak beruházni egyre. A sportnapszemüvegek, mint amilyen például az Oakley sportnapszemüvegek műanyagból készülnek és gyakorlatilag nyűhetetlenek, kialakításuknál és lencséjük anyagánál fogva igen strapabíróak, ütés- és kopásállóak, és még anyaguk speciális izzadságtűrő anyagból is készül. A lencsék színét az alapján célszerű kiválasztani, hogy milyen fényviszonyok között használjuk őket, a világosabb lencséket használjuk este vagy borult időben, míg a sötétebb lencsék kiválóak napsütéses fényviszonyok között.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.