Kezdődnek a karácsonyi kampányok!

Kezdődnek a karácsonyi kampányok!

Kezdődnek a karácsonyi kampányok!

Már csak pár hét van karácsonyig, és a cégeknél már hetek óta lázas készülődés folyik a karácsonyi kampányok előkészítésére, éppúgy, mint az előrelátó háziasszonyok, akik már jó előre előveszik a karácsonyi recepteket, kitakarítják a lakást, vagy beszerzik az ajándékokat.

Nem véletlen, hogy a vállalkozások erre nagy hangsúlyt fektetnek, hiszen az éves bevételük nagyjából egynegyede (KSH adat) ebben az időszakban realizálódik. Az sem ritka, hogy egyes esetekben az utolsó négy hónap forgalma meghaladja az első nyolcét, így a kereskedőknek igencsak észen kell lenniük e tekintetben. Ahogy lecseng az iskolakezdés, már el lehet kezdeni a karácsonyi kampányokat, hiszen sokan már szeptemberben elkezdik a karácsonyi ajándékok beszerzését. A statisztikák szerint a webes vagy online kereskedelem csúcsidőszaka is ekkor van, és az emberek egyre jobban szeretnek online vásárolni, amit jól mutat a webáruházak forgalmának bővülése.

Ugyan a vásárlói hitelek a gazdasági válság óta visszaszorultak, ma már arról lehet olvasni, hogy az idei karácsony változást fog hozni e tekintetben. A hitelintézetek minden esetre a tavalyinál jóval erősebb forgalomra számítanak idén, amely a kereskedelmi cégeknek egyértelműen egy jó hír. Hitelajánlatból eddig sem volt hiány a piacon, ám az emberek a válságot követően jóval óvatosabbak voltak, és sokan még mindig a válság előtt felvett hiteleik törlesztőrészleteit nyögik.

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a vállalkozások az elmúlt öt évben tavaly érték el a legnagyobb forgalmat és ezzel legnagyobb bevételt, ugyanakkor a felmérés kimutatta, hogy ezzel egyidejűleg a kereskedők kezdenek elkényelmesedni, és egyre kevesebbet költenek reklámra, hirdetésre. Szakértők szerint azonban ez hosszú távon nem egy jó stratégia, hiszen a fellendülés idején kellene profitjukat maximalizálni, hogy a most elért haszonból jusson majd a szűkebb esztendőkre.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.