Lassan nő a házasságkötések száma – az esküvő még mindig nagy üzlet

Lassan nő a házasságkötések száma – az esküvő még mindig nagy üzlet

Lassan nő a házasságkötések száma – az esküvő még mindig nagy üzlet

2010-es mélypontját elhagyva lassan növekedik a házasságkötések száma Magyarországon, tavaly már 36.900 esküvőt regisztráltak a Központi Statisztikai Hivatal munkatársai. A 2010-es mélypont 35.500 házasságkötést jelentett, ám a 2013-as szint sem tekinthető még magasnak, ha hozzátesszük, hogy 2005-ben a házasságkötések száma 44.234 volt.

A szolgáltatói oldalt tekintve az esküvő még mindig nagy üzletnek számít, hiszen egy átlagos esküvőt nem lehet ma már egy millió forint alatt megúszni. E szerint –tekintve a házasságkötések számát – a házasságipar kb. 30-40 milliárd forintnyi forgalmat bonyolít ma Magyarországon. Ha ehhez még hozzátesszük azt, hogy az exkluzív esküvők akár 6-8 millió forintba kerülnek, akkor a forgalom még nagyobb lehet.

Ha valaki mégsem szeretne egy milliót költeni, akkor spórolhat néhány dolgon: ilyen lehet, hogy nem rendez például tűzijátékot, amivel több százezer forintot spórolhat, a másik dolog lehet a zene, ha valaki nem ragaszkodik az élőzenés nagyzenekarhoz, akkor megbízhat például esküvői dj-ket, akikkel még előnyhöz is juthat, hiszen egy zenekarhoz képest sokkal nagyobb repertoárral rendelkeznek. Az esküvő előtt sokszor egyeztetnek a házasulandókkal, hogy az esküvő minden részletéhez a legmegfelelőbb zenét tudják kiválasztani. Az esküvő szervezését érdemes minél hamarabb elkezdeni, a legfontosabb a megfelelő terem lefoglalása, amit akár már egy évvel-félévvel hamarabb érdemes megtenni, nehogy idő előtt lefoglalják az általunk kiszemelt helyet. A részleteket természetesen ráérünk később kidolgozni, és megszervezni, az már fél siker, ha megvan a terem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.