Már ingyenes szoftverek is segítenek a lakberendezésben

Már ingyenes szoftverek is segítenek a lakberendezésben

Már ingyenes szoftverek is segítenek a lakberendezésben

Egy új lakás megvételekor vagy a meglévő ház átalakításakor sok embernek már előre a fejében van, hogy hogyan fogja az egyes helyiségeket berendezni, ám még többen vannak, akik a véletlenre bízzák, és a meglévő bútoraikat próbálják majd élesben a legtökéletesebb módon elhelyezni. Akár így van, akár úgy, ahhoz, hogy a család számára a legjobb megoldást megtaláljuk, nagy segítséget jelent a szakember lakberendező segítségének igénybevétele. A lakberendező ismer olyan megoldásokat, amelyeket mi laikusként nem, ismeri a fellelhetőségei helyeiket a berendezési tárgyaknak, és irányított kérdéseivel olyan problémákat is felvet, amire mi nem is gondoltunk addig.

Ennek ellenére ma még nem tömeges a lakberendező segítségének igénybevétele, általában anyagi okokra hivatkozva. Akit érdekel a lakberendezés, és szívesen rajzol alaprajzokat, vagy van ideje kísérletezgetni, azok számára kiváló megoldás lehet a lakberendező szoftverek igénybevétele. Ezek közül ma már számos elérhető ingyenes változatban is az interneten. Léteznek olyan programok, amelyek online felületen futtathatók (tehát még letölteni sem kell őket), míg másokat a számítógépre másolva érhetünk el. Némely programnak csak az egyszerűbb változata, funkciói ingyenesek, és ha több funkciót szeretnénk, akkor azért már fizetni kell, de éves szinten ezek sem jelentenek egy nagy kiadást. Persze ez utóbbit csak annak érdemes megvásárolni, aki hivatásszerűen szeretne lakberendezéssel foglalkozni.

Néhány ingyenes szoftver

A legjobbak azok a szoftverek, amelyek esetében a tervezés végén lehetőség van 3 dimenzióban is megtekinteni a végeredményt, hiszen így jobban magunk előtt látjuk, hogy mit hoztunk össze eddig. Van néhány olyan program ingyenes változatban is, amelyet magyarra fordítottak, így azok is használhatják, akik nem ismerik a szakkifejezések angol változatát.

Az egyik ingyenes program a Sweet Home 3D lakberendezési program, mely 2 dimenzióban elkészült alaprajz után, előnézeti lehetőséget biztosít 3 dimenzióban. Magyarul is használható!

A Raymour program annyiban más, mint az előző, hogy lehetőséget biztosít a bútorok képeinek (színének, stílusának) kiválasztására is.

A három közül talán a legprofibb program a MyDeco 3D szoftver, melyet akár profi lakberendezők is használhatnak, hiszen tudásában nem sokban különbözik a fizetős változatoktól. Ingyenes és online használható, és látványtervet is tud készíteni a tervezés végén. Variálhatók a tapéták, a színezés, a bútorok színei, mintázata, ezzel valóban a valósághoz hű látványterveket készíthetünk.

Ha azonban mégis úgy dönt, hogy a lakberendező programok helyett lakberendező tanácsait kéri, akkor keresse fel az egykislakberendezes.hu oldalt, Kis Judit lakberendező oldalát.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.