Vállalkozói biztosítást az Ön vállalkozásának is!

Vállalkozói biztosítást az Ön vállalkozásának is!

Vállalkozói biztosítást az Ön vállalkozásának is!

Ugyan senki nem azzal a céllal alapít céget, hogy az majd egyszer csak csődbe megy, de egy esetlegesen bekövetkező csőd elkerülésére kiváló megoldás az ún. vállalkozói biztosítások csoportja, mellyel nagyobb anyagi biztonságot teremthetünk magunk körül.

Mivel egy vállalkozás tevékenységei igen sok embert és területet érintenek, még akkor sem tudunk mindenhol körültekintőek lenni, ha szeretnénk. Így nem felelhetünk a vállalkozás vagy alkalmazottai általi károk okozásáért, ám egy súlyosabb kár sokszor még a legstabilabb vállalkozást is megingathatja, egy gyengébb lábakon állót pedig teljes csődbe sorolhat. Ezekre a helyzetekre jelentenek kiváló megoldást a vállalkozói biztosítások.

A vállalkozási biztosításoknak több alfaja létezik, így köthetünk biztosítást a vállalkozás vagyonára (ezek a biztosítások akkor jönnek jól, ha például tűz üt ki egy gyárban és a készleteink megsemmisülnek vagy egy beázás, villámcsapás, stb. esetén).

Az eddig említett biztosításfajták szabadon választhatóan köthetők, ám léteznek olyan foglalkozások vagy szakmák, amelyek addig nem gyakorolhatók, amíg nem kötünk szakmai felelősségbiztosítást. Ilyen szakmák például az orvos, gyógytornász, építész vagy a könyvvizsgáló többek között. Hogy kinek van szüksége erre a fajta biztosításra, arról az adott szakmákat felügyelő hatóságoknál, kamaráknál tájékozódhatunk. Ez a biztosítás akkor vállal jótállást, ha Ön kárt okoz, és kártérítési igénnyel léptek fel a cégével szemben.

Ahhoz, hogy ne következzen be olyan anyagi bizonytalanság, amelyet nem tud áthidalni, mindenképpen szükséges a vállalkozói biztosítások valamelyik válfaja. A vállalkozói biztosításokról bővebb információt az exactor.hu/vallalkozoi-biztositasok oldalon olvashat.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.