Vásároljon kókusztéglát, ha kertészete van!

Vásároljon kókusztéglát, ha kertészete van!

Vásároljon kókusztéglát, ha kertészete van!

A zöldség- és dísznövénykertészetek is törekszenek a minél jobb technológiák alkalmazására, hiszen ma már számos újdonság közül választhatnak. Az egyik ilyen újdonság a kókusztégla alkalmazása, melynek előnyös tulajdonságai kiválóan kihasználhatók mind a zöldség-, mind a dísznövénykertészetekben. Azért is előnyös a használata, mert szerkezete szellősebb, mint a virágföld és a tőzeg, sőt, még a vizet is jobban magában tartja, emiatt ritkábban kell öntözni a kókuszrostba ültetett növényeket. Ez a szempont víztakarékossági szempontok miatt sem utolsó, és a feladataink is redukálódnak majd emiatt. Ez egy nagy kertészetben szintén nem elhanyagolható szempont.

További előnyként szokták még emlegetni, hogy kedvező ára mellett, még a növények is szebben és gyorsabban fejlődnek ebben a termesztő közegben, mint alternatív változataiban, így hamarabb szebb növényeket termelhetünk, mint versenytársaink, ez nem utolsó szempont, a mai versenyhelyzetben. Természetesen nem maga a kókuszrost tartalmazza a tápanyagokat, ezeket mi adagoljuk a növényeknek, csakúgy mint az egyéb ültető közegek esetében.

Nem mellesleg a kókuszrost egy környezetbarát ültető közeg, többször újrahasznosítható, és akár termőfölddel is keverhető, vegyíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.